Casa Cardenas by Parque Humano

or the concept of this project the architect has taken advantage of the triangular character of the plot, the slope of the land and the views towards the Cerro Gordo´s Natural Reserve. The building has been conceived as a homogenous mass, hollowing out a huge opening with an inviting forced perspective effect caused by the asymmetric walls that frames the natural panorama. With the objective of building an interior/exterior relation, the volumetric setting of sloping walls and slabs allow the visual journey from the interior space, deeply linking the project to the existing landscape, it is the exterior landscape which organizes their interior spaces.

More info and photos!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: